Rychlé omáčky

Napsal Akinorev (») ve čtvrtek 17. 6. 2010 v kategorii Recepty, přečteno: 5014×
n-nilsky-okoun-na-tymianu-s-citronovou-omackou-17.jpg

Když už jsme u těch receptů tak se mi osvědčily tyto dva recepty omáček k masům.

Šípková omáčka k tmavému masu:

Ingredience:
40 g másla,
40 g mouky,
2 lžíce šípkové zavařeniny,
z 1/2 citronu šťáva,
1/4 l kuřecího vývaru,
1/6 l bílého přírodního vína,
sůl a bílý pepř,

Příprava:
Na rozpuštěném másle zpěníme mouku do zlatava, přidáme zavařeninu a dobře ji rozmícháme. Omáčku rozředíme vínem a vývarem. Mírně osolíme, okyselíme citronovou šťávou a okořeníme bílým pepřem. 

Podávíme ji teplou k masům a zvěřině.

 

Citrónová omáčka k rybě:

Ingredience:

1 citron (šťávu i kůru), 
2 žloutky, 
1 hrnek rybího vývaru (může být i zeleninový), 
1 PL cukru, 
sůl, 
petrželová nať.

Příprava:

Do rozšlehaných žloutků vmícháme nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a pomalu a opatrně vmícháme rybí vývar. Pozvolna vaříme do zkoustnutí, pak vmícháme cukr a nať. Kyselost upravujeme cukrem podle chuti.

 

Obě mám vyzkoušené, příprava zabere pár minut a dají se obě použít i ke kuřecím prsním plátkům zprudka opečených na pánvičce.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Anetka z IP 188.175.222.*** | 1.11.2016 12:31
To zní dobře a jednoduše. Nejlepší na tom všem je, že pak veškerou práci za vás udělá ponorný tyčový mixér smile ponornymixer.cz/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a tři