Bramborová tortila s cibulí a špenátem

Napsal Akinorev (») v sobotu 17. 4. 2010 v kategorii Recepty, přečteno: 1168×

Tento recept jsem si našla v letáku jednoho obchoďáku, a je to recept od samotného p. Pohlreicha.... Vyzkoušela jsem jej a chutnal nám všem. Jen bych možná místo smetany dala něco méně tučného (pro příště) a také počet vajec bych klidně snížila. Ale jinak - dobré (recept je pro dvě osoby, my to jedli dva dny):

2 velké brambory, 30g másla, 1 cibule, 150g listového špenátu, 3 vejce, 100ml 31% smetany, sůl a pepř    Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C, brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na 3mm tenké plátky a asi 5minut je povaříme v osolené vodě a slijeme. Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme brambory a omytý špenát překrájený na proužky. Pánev sejmeme z ohně a přiklopíme ji na 5min pokličkou, aby špenát zavadl. Vejce v míse rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme. Přidáme do nich brambory se špenátem a cibulí a promícháme. Vše vlijeme do kulaté zapékací misky a vložíme do trouby. Zapékáme cca 20-25min, dokud vejce neztuhnou a na povrchu nezezlátnou. Mírně zchládnutou tortilu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme se zeleninovým salátem. Nebo s tím, na co máte chuť... :-)

Dobrou chuť přeje VerČer

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a jedna