Bramborová polévka s vajíčky

Napsal Akinorev (») v úterý 30. 3. 2010 v kategorii Recepty, přečteno: 992×

Předem děkuji čtenářce za první receptík - já ho už vyzkoušela. Je to sice polévka, ale já bych řekla, že se dá použít i jako hlavní jídlo. Nebo je dobrá v kombinaci se sladkými jídli, jako palačinky, nudle s mákem a tak podobně.

Připravíme si asi půlku hrnce oškrábaných brambor, aby až dovaříme, byli brambory v poměru s tekutinou tak 1:1, zalejeme vodou (tak do 3/4 hrnce), osolíme a přidáme dva-tři bobkové listy (podle chuti a velikosti hrnce). Až jsou brambory téměř hotové, přidáme mléko, tak aby byl hrnec skoro plný, v troše mléka rozkvedláme hladkou mouku a necháme vše povařit - tak 5min.

V malém kastrolku si rozehřejeme trošku oleje (asi tak 2 lžíce), ale jen lehce (nesmí být moc horký) a přidáme sladkou papriku. Pozor!!!! papriku dejte na olej, který už nemáte na ohni, trochu to zamícháte a rychle nalejte do polívky, je důležitá ta rychlost, aby Vám paprika nezhořkla. Nakone stáhněte plamen na minimum a nasázejte do polévky 4-5 vajec. V případ, že máte málo vajíček, tak stačí, když tam dvě rozkvedláte.

Já měla poprvé obavy z té papriky, tak jsem si odebrala trochu polévky na talířek a olej s paprikou jsem nejdřív nalila tam, ochutnala, jestli mi paprika nezhořkla a až pak nalila zpět polévku z talířku i s paprikou do hrnce.

Tak dobrou chuť!!

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a devět