Nemyslím si, že byste měli v lednici nepořádek. Ale víte, že některé věci do lednice vůbec nepatří, protože mohou ztratit na chuti?? Například med, arašídové máslo a čokoládová nutela postupně ztrácí na chuti. Také brambory, chladem se mění škrob na cukr a chutnají nasládle. Ani cibuli chlad nesvědčí. Pokud dáte do ledničky nezralé ovoce, tak nejen že "nedojde" ale rovněž změní svou chuť. Ovšem zralé ovoce v chladu déle vydrží a to i banány, ikdyž jim zčerná slupka.
Možná děláte stejnou chybu jako já při umisťování věcí do přihrádek. Ostrůvek jogurtů, ostrůvek sýrů a másla. Ale pro snadnější ochlazování věcí, je lepší nechat věci dál od sebe, aby mezi nimi mohl proudit chlad, je to výhodné i pro úsporu energie.
Rovněž je dobré dbát na teplotní rozdíli. Do dvířek, kde je okolo 10 stupňů, patří marmelády, hořčice, máslo a pití. Do šuplíčků patří zelenina a do nejchladnější části patří syrové maso a jogurty. V části ledničky, kde je okolo 5 stupňů se uchovávají sýry, mléko a zákusky. Jaká část ledničky má kolem 5 stupňů?? To záleží na typu ledničky, na výrobci, protože každý používá jiný systém proudění vzduchu.